Alle informatie over de jeugd

TENNISTRAINING

De trainingen bij Volta worden verzorgd door Heinerman tennis: www.heinermantennis.nl. Het contributiebedrag is al inclusief 17 tennislessen (1x per week), maar natuurlijk kun je ook twee keer per week trainen. Het aanspreekpunt voor LTC Volta is Maxime Hoksbergen ([email protected]).

Let op: je dient je aan te melden voor les bij Heinerman, maar daarnaast moet je je ook opgeven bij LTC Volta als tennislid.

Tennis is een leuke sport en bij LTC Volta kun je één of twee keer per week trainen. Bij (bijna) elke sport vinden er naast de training, ook wedstrijden plaats. Want wat is er leuker dan hetgeen je hebt geleerd tijdens de training, toe te passen in een wedstrijd? Dit kan in de vorm van competitie en toernooitjes. Hierdoor word je nog beter in deze leuke sport.

TENNISCOMPETITIE

Het “Tenniskids” programma van de KNLTB is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het tennisspel razendsnel spelen. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

Blauw is dit jaar nieuw bij Volta en speciaal gericht op kids van 4-6 jaar.

We starten dit jaar een aantal lessen voor kinderen van deze leeftijd. Rood is voor kinderen t/m 8 jaar. Het gaat vooral om veel tennissen en spelletjes doen met kinderen van andere clubs. Bij oranje (8-10 jaar) gaat het er al iets serieuzer aan toe en speel je als club tegen andere clubs. Je speelt dan korte enkels en dubbels van 4 gewonnen games. Bij groen (10-12 jaar) worden er per team van 4 spelers vier enkels en twee dubbels gespeeld van twee sets. Uitgespeeld bij groen? De junioren competitie is aangepast om de overstap van groene naar gele ballen te vergemakkelijken.

Er zijn meerdere categorieën in leeftijd (11 t/m 14 en 13 t/m 17 jaar) en speelsterkte. Ook als beginner kun je nu prima in de gele competitie meespelen. In elke kleur speel je met een Volta-team van 4-6 kinderen een aantal zondagen competitie bij LTC Volta en clubs in de buurt van Amersfoort. Deze competitie wordt 7x in het voorjaar en 5x in het najaar gespeeld. Over het inschrijven voor deze competitie word je apart per mail geïnformeerd.

Van de ouders van competitie spelende kinderen wordt bij de thuiswedstrijden een bijdrage verwacht, door teamcaptain te zijn, te begeleiden tijdens de warming-up, versnaperingen te verzorgen en/of standen bij te houden. Informatie hierover wordt in de app-groepen van de competitieteams gedeeld.

TOERNOOITJES

Zoek je nog meer speelmomenten of uitdaging, dan organiseren verschillende verenigingen in de regio Tenniskids toernooitjes voor kinderen in rood, oranje, groen en geel. Tijdens een Tenniskids toernooitje worden veel (korte) partijtjes gespeeld. De kalender van deze toernooitjes hangt op het prikbord in het clubhuis, of kijk op de knltbsite. De informatie wordt ook vaak gedeeld via app of mail.

Wil je meer informatie? Mail gerust naar [email protected]

ACTIVITEITEN 2020

De kalender voor 2020 is vastgesteld. Mis niets en noteer snel de onderstaande data in de agenda. Bepaalde activiteiten zijn georganiseerd door de jeugdcommissie. Voor sommige activiteiten betaal je een (kleine) bijdrage. Meer informatie over de evenementen vind je in deze flyer.

Kalender 2020
   
Zaterdag 28 maart Openingstoernooi jeugd
Zondag 29 maart Competitie rood en oranje
Zondag 5 april Competitie rood, oranje, groen en geel
Maandag 13 april* Competitie rood, oranje, groen en geel
Zondag 19 april Competitie rood, oranje, groen en geel
Zondag 26 april Competitie geel
Zondag 10 mei Competitie groen en geel
Donderdag 21 mei** Mini Maxi Toernooi
Zondag 24 mei Competitie rood, oranje, groen en geel
Maandag 1 juni*** Competitie rood, oranje en groen
Zondag 7 juni Competiie rood en oranje
Zaterdag 20 juni Heinerman Open Jeugdtoernooi
Zondag 21 juni Zotto
Zondag 28 juni Zotto
Zaterdag 4 juli Voltakidz Tenniskamp 2020
Zondag 5 juli Voltakidz Tenniskamp 2020
Zondag 12 juli Zotto
Zondag 19 juli Zotto (onder voorbehoud)
   
Zomervakantie  
   
Zondag 6 september Competitie rood, oranje en groen
Zondag 13 september Competitie rood, oranje, groen en geel
Zondag 20 september Competitie rood, oranje, groen en geel
21 - 25 september Clubkampioenschappen jeugd
Vrijdag 25 september Eindfeest
Zondag 27 september Competitie rood, oranje, groen en geel
Zondag 4 oktober Competitie rood, oranje, groen en geel
Zondag 11 oktober Competitie groen en geel
Zondag 18 oktober Competitie groen en geel
Zondag 25 oktober Competitie geel
   
* 2e Paasdag  
**Hemelvaartsdag  
*** 2e Pinksterdag  

EVEN VOORSTELLEN!

DE JEUGDCOMMISSIE, WAT DOEN WIJ?

De jeugdcommissie regelt de tenniswedstrijden en (tennis)evenementen voor alle kinderen die lid zijn van Volta. Onze commissie bestaat momenteel uit 6 enthousiaste leden. Maar wij kunnen natuurlijk altijd versterking gebruiken. Vind je het leuk om activiteiten voor de Volta-jeugd te organiseren of wil je meehelpen bij een evenement? Stuur dan een mail naar [email protected] of spreek een van ons persoonlijk aan.

DE JEUGDCOMMISSIE, WIE ZIJN WIJ?

Susan Wijnhoven

Mijn naam is Susan Wijnhoven en sinds twee jaar voorzitter van de jeugdcommissie van Volta. Samen met mijn zoon Daan (13) en dochter Lara (10) tennis ik met veel plezier bij deze club. Klein en erg gezellig, met wel 80 jeugdleden variërend van 6-16 jaar. Dat vind ik erg leuk. Het is een uitdaging om dit jaar weer een aantal leuke (tennis)activiteiten te organiseren voor alle jeugdleden. Daar ga ik ook dit jaar weer mijn best voor doen samen met de rest van de JC. Tot snel!

Nico Kruithof

Ik ben Nico Kruithof. Sinds een paar jaar tennis ik bij Volta en heb langzaamaan mijn kinderen ook overtuigd. Rutger speelt nu groene ballen en Josephine met rode ballen. Naast het standaard uurtje les, vind ik het leuk als de jeugd ook wedstrijdjes kan spelen. Daar zorgen wij voor.

Hopelijk kom jij ook!

Sjoerd Boonstra

Hoi, ik ben Sjoerd Boonstra. Vader van Sebastiaan (11) en Juna (9) die beide met veel plezier bij Volta tennissen. Zelf ben ik van plan in 2020 ook vaker op de tennisbaan te staan. Ik krijg altijd super veel energie van het begeleiden van de jeugdleden en probeer iedereen een leuke activiteit te bezorgen. Kom je dat ook ervaren?

Isabelle Rozema

Ik ben Isabelle Rozema. Mijn kinderen Job (11) , Teun (10) en Abel (8) tennissen alledrie met veel plezier bij Volta en zijn actief in alle activiteiten die de jeugdcommissie oraniseert. Daar hielp ik altijd al een klein beetje mee. Sinds dit jaar draag ik als officieel lid van de jeugdcommissie bij aan het organiseren van al die gezelligheid.

Frouke van Balveren

Mijn naam is Frouke van Balveren. Mijn dochter Fiep, acht jaar, tennist sinds de zomer van 2018 bij Volta. Tennis is voor haar de belangrijkste bijzaak. De leuke activiteiten daaromheen maken het dat ze wil blijven tennissen. Voor het organiseren van deze activiteiten maak ik graag tijd. Oja. Zelf sla ik ook af en toe een balletje bij Volta.

TOELICHTING ANDERE ACTIVEITEN GEORGANISEERD DOOR DE JEUGDCOMMISSIE OPENINGSTOERNOOI

De start van het nieuwe tennisseizoen wordt altijd ingeluid met het openingstoernooi! Dat is één van de eerste dagen waarop je weer op LTC Volta kunt spelen en een leuk begin van een nieuw tennis seizoen. Dit jaar is het toernooi op 28 maart, mits het weer het toelaat. Kinderen die meedoen worden ingedeeld op kleur en je speelt wedstrijdjes op tijd. Naast de wedstrijdjes zijn er ook tennisspelletjes en een lekkere lunch.

MINI MAXI TOERNOOI

Bij het mini maxi toernooi, dit jaar op Hemelvaartsdag (21 mei) speel je dubbelwedstijdjes met je papa/mama, je opa/oma, neef/nicht of misschien met je buurman. Je schrijft in met iemand die ouder is dan 18 jaar en daarmee ga je de baan op! Maar je kunt ook als senior meedoen met je (klein)kind, neefje, nichtje of buurmeisje, -jongen. Je kan je ook individueel inschrijven, dan gaan wij op zoek naar een maatje.

Alles mag en kan! Kom je het leukst/gekst verkleed? Dan win je sowieso een prijs! Ook hier worden de kinderen ingedeeld op kleur, maar het gaat bij dit toernooi vooral om de lol en gezelligheid! Er hoeft slechts 1 persoon lid te zijn van LTC Volta om mee te doen als koppel.

HEINERMAN OPEN JEUGDTOERNOOI

Op zaterdag 20 juni organiseren Heinerman tennis en de Volta jeugdcommissie samen ‘Het Heinerman Open dagtoernooi voor alle jeugd’: een open toernooi voor kinderen van alle leeftijden en (ook) van andere clubs. Dus doe mee en nodig zoveel mogelijk tennisvrienden van binnen en buiten de vereniging uit. Inschrijven kan via toernooi.nl.

VOLTAKIDZ TENNISKAMP

Wegens groot succes staat ook dit jaar het Volta kidz tenniskamp weer op de planning, we gaan voor de 5e keer op kamp. Dit absolute hoogtepunt van het jaar vindt in 2020 plaats op 4 en 5 juli. Het wordt een superleuk weekend bomvol gezellige activiteiten zoals:

- tennisclinics

- buitenactiviteiten in het bos

- bbq’en

- feestavond

- slapen in een tent in de buurt van LTC Volta.

Het kamp duurt van zaterdag overdag tot zondagmiddag.

Dat wil je toch niet missen? Dus noteer deze datum snel in je agenda!

HEINERMAN OPEN JEUGDTOERNOOI

Eind september organiseren wij de jeugd clubkampioenschappen. Iedereen die les heeft gehad in het zomerseizoen kan zich inschrijven. Er wordt ingedeeld op kleur en gespeeld in poules, dus je speelt altijd een minimum aantal wedstrijdjes volgens de KNLTB regels. De winnaars van de poules gaan door naar de (kruis)finales. Na de finales worden de clubkampioenschappen afgesloten met het spetterende eindfeest op vrijdag 25 september, vol met tennis en niet-tennis activiteiten.

ZOTTO

Om de kinderen naast training, toernooien en competitie aan het spelen te houden is er bij Volta voor de kinderen de Z.O.T.T.O. (Zondag Ochtend Training & Toss Ochtend) in het leven geroepen. Deze wordt georganiseerd door een aantal Volta ouders en gehouden op de zondagen in de zomer dat er geen competitie is. Wij zijn van mening dat door veel te spelen de kinderen meer vastigheid krijgen en beter worden op de tennisbaan.

Wat houdt de ZOTTO in:

• Zondag ochtend om 9:30 uur verzamelen.

• Gezamenlijke warming up onder begeleiding van een ouder.

• Een aantal trainingsoefeningen.

• Een uurtje tosswedstrijden spelen.

• We ronden rond 11.00 uur weer af, zelf doorspelen na die tijd mag natuurlijk altijd.

• Versnaperingen mogen de kinderen zelf meenemen.

• Omdat de Z.O.T.T.O. een initiatief is van ouders verloopt de communicatie via een appgroep. Een mailtje naar de jeugdcommissie is voldoende om je aan te melden voor deze groep.

• De appgroep wordt uitsluitend gebruikt om informatie te delen over doorgang en begeleiding van de Z.O.T.T.O voor die week.

• Er zijn al twee (competitiespelende)ouders bereid gevonden de Z.O.T.T.O te gaan leiden, als je het leuk lijkt om ook een Z.O.T.T.O te leiden, geef dit dan door aan de jeugdcommissie.

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN EN EINDFEEST

Eind september organiseren wij de jeugd clubkampioenschappen. Iedereen die les heeft gehad in het zomerseizoen kan zich inschrijven. Er wordt ingedeeld op kleur en gespeeld in poules, dus je speelt altijd een minimum aantal wedstrijdjes volgens de KNLTB regels. De winnaars van de poules gaan door naar de (kruis)finales. Na de finales worden de clubkampioenschappen afgesloten met het spetterende eindfeest op vrijdag 25 september, vol met tennis en niet-tennis activiteiten.

GROTE CLUBACTIE

Net als in 2019 zullen wij als LTC Volta in 2020 weer meedoen met de Grote Clubactie. De lotenverkoop was in 2019 een groot succes en er is een mooi bedrag bij elkaar gespaard. De tenniswand, het doel van 2019, zal met het openingstoernooi worden onthuld.

Wat het doel dit jaar wordt, moet nog bepaald worden. Mocht je een leuk idee hebben om aan te schaffen voor de jeugd van Volta in 2020, laat het ons weten. De loten worden in het najaar verkocht, vanaf half september. Jullie doen toch ook weer mee?