Najaarscompetitie

12 november 2023


De laatste wedstrijden van de najaarsconpetitie zijn alweer een paar weekjes geleden gespeeld. LTC Volta was hierin goed vertegenwoordigd met maar liefst 7 competitieteams, waarvan 5 jeugdteams en 2 seniorenteams. 

Het damesteam kende een geweldig seizoen. Jessica, Elvira, Lianne, Hilde, Simone, Suzanne, Annet en Tonny lieten alle tegenstanders kansloos. Van de in totaal 20 wedstrijden werden er maar liefst 17 gewonnen en ze eindigden hierdoor met ruime voorsprong op de eerste plaats. 

Het gemengd dubbelteam doet al jaren mee met zowel de voorjaars- als najaarscompetitie en ditmaal hebben ze zichzelf ovetroffen. Zowel qua resultaat als aantal spelers. De eerste verliespartij werd pas in de vierde ronde genoteerd. Andries, Annet, Chris, Lex, Olaf, Wendeline, Henny, Gerda, Nico en Susan lieten uiteindelijk 2 teams achter zich. Dat is precies 2 meer dan gebruikelijk! 

De "groene" jeugd, spelers van 10 t/m 12 jaar, werd door Volta met 2 teams vertegenwoordigd. Het eerste team, bestaande uit Mees, Jip, Abel, Mette, Julius, Rover en Josephine bleken duidelijk een maat te groot. Alle partijen werden ruim gewonnen; een puike prestatie!! Het tweede team bestond uit Stan, Ole, Teije, Rover, Jop en Ingmar. Ze wisten allemaal meerder partijen winnend af te sluiten en eindigeden hierdoor op een mooie 5e plaats. 

Ook in de categorie 11 t/m 14 jaar deden 2 teams van Volta mee. Het eerste team - Juul, Hanna, Rutger, Ole en Tijn - speelde in de 2e klasse. Slechts 1 wedstrijd werd verloren en hierdoor eindigden ze op een geweldige 2e plaats. Het tweede team - Laurens, Lasse, Doortje, Tijn, Finn, Marin, Maartje en Giulia - streden dapper om elk punt en wisten een mooie overwinning op Strokel te behalen. Knap gedaan!     

Tenslotte de wat oudere jeugd: Kuba, Rodin, Job, Jelte, Ole, Reinout en Chris. In de 2e klasse begonnen ze met een knap gelijkspel tegen de uiteindelijk kampioen Lockhorst en vervolgden deze prestatie met een 6-0 overwinning op Hooglanderveen. Hierna bleven ze zich kranig verweren waardoor ze op een mooie 5e plaats eindigden. 

Fantastich om zoveel Voltateams in de competitie te hebben; hopelijk lukt dit weer voor de voorjaarscompetitie!   

Nieuwscategorieën