Verslag clubkampioenschappen

16 juni 2024


In de week van 10 t/m 16 juni vond in Rosmalen het Libéma Open tennistoernooi plaats. Deze werd achter overschaduwd door de clubkampioenschappen bij LTC Volta. De dames en heren enkel en de gemengde dubbels streden om de felbegeerde titel van clubkampioen. Dit keer gehinderd door hevige stortbuien en harde wind de gehele week, waardoor zelfs de strijd om de 2e plek bij de heren moest worden afgebroken. Boze tongen beweren dat hierbij ook de eerste wedstrijd van Nederland op het EK in combinatie met vaderdag een rol heeft gespeeld. Hoe dan ook, Marco en Andries zullen ergens in de komende dagen de rest van hun zeer spannende partij afmaken*. Door afzeggingen van Lex en Chris had Hans dit jaar geen probleem om clubkampioen te worden en daarmee zijn titel te heroveren.

*Dit is inmiddels gebeurd met een heroische overwinning van Marco die daardoor de 2e plek heeft veroverd!

Bij de dames streden werd in 2 poules van 3 gestreden om een finaleplek. In poule A hadden zowel Annet en Marijke via een supertiebreak van de listig spelende Marjanne gewonnen en moesten ze dus onderling uitmaken wie naar de finale ging. Annet bleek, ietwat gehinderd door een herstellende verkoudheid, niet opgewassen tegen het servicegeweld en ziedende groundstrokes van Marijke. In de andere poule sprokkelde Mirjam de ene naar de andere game binnen, maar het was helaas niet genoeg voor een overwinning. Wendeline en Susan maakten er een zenuwslopende wedstrijd van die door een supertiebreak uiteindelijk in het voordeel van Wendeline uitviel. De finale was niet minder zenuwslopend en echt een finale waard. Met Wendeline en Marijke speelden twee echte hardhitters tegen elkaar, waarbij de eerste set nipt door Marijke en de tweede makkelijk door Wendeline werd gewonnen. Marijke liet zich echter niet kennen en kon zich nog extra opladen voor de supertiebreak waardoor Marijke Wendeline opvolgt als clubkampioen bij de dames. 

Bij de mixed dubbel waren er 2 categorieën: de 8 en 7. Bij de 8 zegevierden Anne-Marie en Andries na zeges op het duo Suzanne en Rob en op Marijke en Rob. Eén Rob kon dit moeilijk verkroppen en heeft zich toch stiekem op 1 van de foto's van de winnaars weten vast te leggen. Bij de 7 sleepten Annet en Marco een 2e plek in de wacht door in een hoogstaande en spannende 3-setter te verliezen van Lianne en Vincent. Dit blijkt een succesvolle broer-zus combi, want hiermee zijn ze voor het tweede jaar op rij clubkampioen gemengd dubbel geworden.   

Nieuwscategorieën