Racketavond

Dinsdagavond

Leden van Volta boven 16 jaar kunnen vanaf april t/m oktober vanaf 18.30 uur tot zonsondergang iedere dinsdagavond gezellig een balletje slaan. Partijen duren een half uur. Je moet 10 minuten voor het hele of halve uur aanwezig zijn om met de volgende ronde mee te kunnen doen en je moet je spelerspas meenemen.

Je wordt een half uur gekoppeld aan een ander Voltalid bij voorkeur voor een gemegd dubbel. Voor zover mogelijk worden partijen ingedeeld op basis van sterkte.

We spelen tot zonsondergang. Dus in het begin drie ronden, en later in het jaar steeds meer. Vanaf ongeveer eind mei beginnen we niet om half zeven, maar om zeven uur, tot rond half augustus.  

Bar en terras zijn natuurlijk open. Droom maar alvast van lange zomeravonden, waarop je twee of drie partijen speelt, met tussendoor koffie of een frisje, en nadien een pilsje. En veel gezelligheid in de avondzon.

Ook de Volta Super Bowl wordt in ere hersteld. Dat werkt zo: voor elke keer dat je komt krijg je een punt, en voor elke wedstrijd die je wint krijg je ook een punt. De uitslag doet er verder niet toe: of je nu met 8-2 wint of met 6-5, je krijgt één punt. Bij een gelijkspel krijg je geen halve punt, maar helemaal niets. Dit om de strijdlust te bevorderen. Aan het einde van het seizoen is de wisselbeker uiteraard voor degene met de meeste punten.  Het loont dus om vaak te komen (en het loont nog meer vaak te winnen, natuurlijk).