Wat heeft Volta de jeugd te bieden

Tennis is een leuke sport en bij Volta kun je één of twee keer per week trainen. Bij (bijna) elke sport vinden er naast de training, ook wedstrijden plaats. Want wat is er leuker dan hetgeen je hebt geleerd tijdens de training, toe te passen in een wedstrijd? Dit kan in de vorm van competitie en toernooitjes. Hierdoor word je nog beter in deze leuke sport.

TENNISTRAINNG

De trainingen worden verzorgd door Heinermann tennis - www.heinermantennis.nl - Het aanspreekpunt voor LTC Volta is Helma van Breda - 06 199 377 28 of [email protected]

Let op: je dient je aan te melden voor les bij Heinerman, maar daarnaast moet je je ook opgeven bij Volta als tennislid.

TENNISCOMPETITIE

De KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond) heeft een tennisprogramma (Tenniskids) voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert de jeugd de sport razendsnel te spelen.

Bij dit programma hoort ook een speciale tenniskidscompetitie voor rode, oranje en groene kinderen. Rood is over het algemeen voor kinderen van 6-9 jaar, het gaat vooral om veel tennissen en spelletjes doen met kinderen van andere clubs. Bij oranje (8-10 jaar) gaat het er al iets serieuzer aan toe en speel je als club tegen andere clubs. Je speelt dan korte enkels en dubbels van 4 gewonnen games. Bij groen (10-14 jaar) worden er vier enkels en twee dubbels gespeeld van twee sets. De gele jeugd (11-17 jaar) speelt dezelfde competitie als de senioren.

In elke kleur speel je met een Volta-team van 4-6 kinderen een aantal zondagen competitie bij Volta en clubs in de buurt van Amersfoort. Deze competitie wordt 7x in het voorjaar en 5x in het najaar gespeeld. Over het inschrijven voor deze competitie word je apart per mail geinformeerd.

TOERNOOITJES

Zoek je nog meer speelmomenten of uitdaging, dan organiseren verschillende verenigingen in de regio Tenniskids toernooitjes voor kinderen in rood, oranje, groen en geel. Tijdens een Tenniskids toernooitje worden veel (korte) partijtjes gespeeld. De kalender van deze toernooitjes hangt op het prikbord in het clubhuis, of kijk op de knltbsite. De informatie wordt ook vaak gedeeld via app of mail. Wil je meer informatie? Mail gerust naar [email protected]