Vrijwilligersdiensten

Onze vereniging draait dankzij vrijwilligers! Van ieder lid tussen 25 en 75 jaar wordt verwacht dat hij 2 vrijwilligersdiensten per jaar doet. Er zijn verschillende activiteiten die je kunt doen: bardiensten, klusdagen, commissiewerk, ondersteuning bij toernooien etc. Aan het begin van het seizoen betaal je een vrijwilligersbijdrage van 25 euro en dit wordt in mindering gebracht op de contributie van het volgend jaar indien er minimaal 2 vrijwilligersdiensten zijn gedraaid. In het eerste jaar dat je lid bent hoef je nog geen vrijwilligersdiensten te draaien, maar dat is natuurlijk wel een goede manier om de vereniging te leren kennen.

Voor deze diensten kun je je inschrijven via het dienstenrooster van de KNLTB-club app of via https://www.ltc-volta.nl/mijn/Tasks.

IVA - Instuctie en test

Volgens de Drank- en Horecawet zijn wij als vereniging verplicht iemand achter de bar te hebben staan die in het bezit is van een IVA-certificaat.

IVA staat voor Instructie Verantwoord Alcohol schenken.

 Dit betekent dat je alleen bardiensten kunt draaien als:

  • je de IVA instructietest met goed gevolg hebt afgelegd,
  • een kopie hiervan per email aan de barcommissie hebt gestuurd.

Op http://www.nocnsf.nl/iva kun je onder “E-learning Verantwoord Alcohol Schenken” online een korte cursus (duur circa half uur) volgen en het certificaat halen.

Hierbij moet je de volgende gegevens van onze vereniging invullen:  

E-mailadres barverantwoordelijke [email protected]
Naam vereniging LTC Volta
Aangesloten bij welke bond (afkorting)  KNLTB
Plaats vereniging Amersfoort