Regels baangebruik

Spelen

Het speelschema (zie: Wanneer kan ik spelen) is een voorrangsregeling waarvan je af mag wijken als de banen vrij zijn. In dat geval kan je natuurlijk gewoon lekker gaan tennissen.

Komen er leden die willen tennissen op de voor hen bedoelde tijdstippen dan moet je wel de baan verlaten. Je mag dan nog wel even je eigen speelperiode uit tennissen.

Baan reserveren gebeurt middels het digitale afhangbord. Vanzelfsprekend alleen spelen als je met je eigen pas afhangt.

Minibaan

De minibaan is voor de junioren B. Ook hier zijn tennisschoenen verplicht.

Kleding

Natuurlijk mag je alleen in (leuke) tenniskleding op de baan verschijnen. Ook tennisschoenen zijn verplicht omdat anders de gravelbanen kapot gaan.

Omwonenden

Volta ligt in een van leukste en gezelligste buurten van Amersfoort. Graag willen wij de relatie met deze leuke buren goed houden. Als je gaat tennissen en je bent met de auto, wil je hem dan i.v.m. parkeeroverlast niet in de Galvanistraat parkeren. Graag ook geluidsniveau en taalgebruik gezellig houden. En het is fijn als de tafels en stoelen op het terras altijd netjes opgeruimd zijn.

Onderhoud banen

De groundsman doet erg z'n best om de gravelbanen optimaal te houden. Daarom graag na het spelen de baan met het net te slepen. Bij droog weer worden de banen 's nachts automatisch gesproeid en wordt er overdag zonodig extra gesproeid. Toch kunnen de banen te droog zijn als je wilt tennissen. Dan moet je de baan even met de hand te sproeien. Sproei niet alleen binnen de lijnen maar tot aan de hekken (nee niet erover;).

Als de baan na het spelen erg droog is dan liever niet vegen omdat het gravel dan opwaait, dus alleen sproeien.

Hoe moet je de banen slepen