Regels baangebruik

Omwonenden

Onze banen liggen midden in de woonwijk. Graag houden wij de relatie met onze buren goed. Als je gaat tennissen en je bent met de auto, wil je deze dan i.v.m. parkeeroverlast niet in de Galvanistraat parkeren. Graag ook je aandacht voor het geluidsniveau tijdens je aanwezigheid en je taalgebruik. Zondag voor 10:00 uur kunnen jeugleden spelen met hun ouders; hierbij vragen we om geen geluidsoverlast te veroorzaken. En het is fijn als de tafels en stoelen op het terras altijd netjes opgeruimd zijn.

Kleding

Natuurlijk mag je alleen in tenniskleding op de baan verschijnen. Ook tennisschoenen zijn uiteraard verplicht omdat anders de gravelbanen kapot gaan.

Speelschema

In het speelschema zie je de voorrangsregeling. Je mag hiervan afwijken als de banen vrij zijn. Komen er leden die willen tennissen op de voor hen bedoelde tijdstippen dan moet je de baan verlaten. Je mag dan nog wel even je eigen speelperiode uit tennissen. Je kunt een baan reserveren via het digitale afhangbord. Vanzelfsprekend kun je alleen spelen als je met je eigen pas afhangt.

Minibaan

De minibaan is voor de junioren B. Ook hier zijn tennisschoenen verplicht.

Onderhoud banen

De groundsman doet erg z'n best om de gravelbanen goed te houden. Daarom graag na het spelen de baan altijd met het net te slepen. Bij droog weer worden de banen 's nachts automatisch gesproeid. Toch kunnen de banen te droog zijn als je wilt tennissen. Dan moet je de baan met de hand sproeien. Sproei niet alleen binnen de lijnen maar tot aan de hekken. Als de baan na het spelen erg droog is dan liever niet vegen omdat het gravel dan opwaait, dus alleen sproeien.

De wijze van slepen staat in onderstaand plaatje en daaronder een link naar een filmpje bij LTC Leusden.

Filmpje over hoe je een baan moet slepen bij LTC Leusden