Activiteiten jeugd

Activiteiten georganiseerd door de jeugdcommissie

Ook voor dit jaar staan er weer allerlei activiteiten op de planning die hieronder beschreven staan. Door Corona zijn we misschien iets beperkt in wat er mogelijk is, maar we proberen het zoveel mogelijk door te laten gaan en een leuke invulling eraan te geven.

Openingstoernooi

De start van het nieuwe tennisseizoen wordt altijd ingeluid met het openingstoernooi. Dat is één van de eerste dagen waarop je weer op LTC Volta kunt spelen en een leuk begin van een nieuw tennisseizoen. Dit jaar is het toernooi op 27 maart, mits het weer het toelaat. Kinderen die meedoen worden ingedeeld op kleur en spelen wedstrijdjes op tijd. Naast de wedstrijdjes zijn er ook tennisspelletjes.

Mini max toernooi

Bij het mini maxi toernooi, dit jaar op Hemelvaartsdag (13 mei), speel je dubbelwedstijdjes met je papa/mama, opa/oma, neef/nicht of misschien met je buurman/buurvrouw. Je schrijft je in met iemand die ouder is dan 18 jaar en daarmee ga je de baan op! Maar je kunt ook als senior meedoen met je (klein)kind, neefje, nichtje of buurmeisje, -jongen. Je kan je ook individueel inschrijven, dan gaan wij op zoek naar een maatje. Alles mag en kan! Kom je het leukst/gekst verkleed? Dan win je sowieso een prijs :-)

Ook hier worden de kinderen ingedeeld op kleur, maar het gaat bij dit toernooi vooral om de lol en gezelligheid! Er hoeft slechts 1 persoon lid te zijn van Volta om mee te doen als koppel.

Door Corona kan dit evenement mogelijk niet of in aangepaste vorm doorgaan

Heinerman open jeugdtoernooi

Op zaterdag 19 juni organiseren Heinerman tennis en de Volta jeugdcommissie samen ‘Het Heinerman Open dagtoernooi voor alle jeugd’: een open toernooi voor kinderen van alle leeftijden en (ook) van andere clubs. Dus doe mee en nodig zoveel mogelijk tennisvrienden van binnen en buiten de vereniging uit. Inschrijven kan via toernooi.nl.

Tenniskamp

Wegens groot succes staat ook dit jaar het Volta kidz tenniskamp weer op de planning, we gaan voor de 5e keer op kamp. Dit absolute hoogtepunt van het jaar vindt in 2021 plaats op 3 en 4 juli. Het wordt een superleuk weekend bomvol gezellige activiteiten zoals:

• tennisclinics
  • buitenactiviteiten in het bos
  • bbq’en
  • feestavond
  • slapen in een tent in de buurt van Volta.

Het kamp duurt van zaterdag overdag tot zondagmiddag.

Dat wil je toch niet missen? Dus noteer deze datum snel in je agenda!

Clubkampioenschappen en eindfeest

Eind september organiseren wij de jeugd clubkampioenschappen. Iedereen die les heeft gehad in het zomerseizoen kan zich inschrijven. Er wordt ingedeeld op kleur en gespeeld in poules, dus je speelt altijd een minimum aantal wedstrijdjes volgens de KNLTB regels. De winnaars van de poules gaan door naar de (kruis)finales. Na de finales worden de clubkampioenschappen afgesloten met het spetterende eindfeest op vrijdag 24 september, vol met tennis en niet-tennis activiteiten.

Z.O.T.T.O.

Om de kinderen naast training, toernooien en competitie aan het spelen te houden is er bij Volta voor de kinderen de Z.O.T.T.O. (Zondag Ochtend Training & Toss Ochtend) in het leven geroepen. Deze wordt georganiseerd door een aantal Volta ouders en gehouden op de zondagen in de zomer dat er geen competitie is. Wij zijn van mening dat door veel te spelen de kinderen meer vastigheid krijgen en beter worden op de tennisbaan.

Wat houdt de ZOTTO in:

• Zondag ochtend om 9:30 uur verzamelen.
  • Gezamenlijke warming up onder begeleiding van een ouder.
  • Een aantal trainingsoefeningen.
  • Een uurtje tosswedstrijden spelen.
  • We ronden rond 11.00 uur weer af, zelf doorspelen na die tijd mag natuurlijk altijd.
  • Versnaperingen mogen de kinderen zelf meenemen.
  • Omdat de Z.O.T.T.O. een initiatief is van ouders verloopt de communicatie via een appgroep. Een mailtje naar de jeugdcommissie is voldoende om je aan te melden voor deze groep.
  • De appgroep wordt uitsluitend gebruikt om informatie te delen over doorgang en begeleiding van de Z.O.T.T.O voor die week.
  • Er zijn al twee ouders bereid gevonden de Z.O.T.T.O te gaan leiden, als je het leuk lijkt om ook een Z.O.T.T.O te leiden, geef dit dan door aan de jeugdcommissie.
Grote clubactie

Net als in 2020 zal Volta in 2021 weer meedoen met de Grote Clubactie. De lotenverkoop was in 2020 wederom een groot succes en er is een mooi bedrag bij elkaar gespaard. De snelheidsmeter, het doel van 2020, is met het openingstoernooi onthuld.

Wat het doel dit jaar wordt, moet nog bepaald worden. Mocht je een leuk idee hebben om aan te schaffen voor de jeugd van Volta in 2021, laat het ons weten. De loten worden in het najaar verkocht, vanaf half september. Jullie doen toch ook weer mee?